DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

19:12

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Kuş Halkalama ve Araştırma Çalışmaları
1 okunma

Kuş Halkalama ve Araştırma Çalışmaları

ABONE OL
21 Eylül 2024 17:36
Kuş Halkalama ve Araştırma Çalışmaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KuzeyDoğa Derneği tarafından, Tuzluca ilçesi Yukarı Çıyrıklı köyünde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü izniyle sürdürülen kuş halkalama ve araştırma çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor. Gönüllülük esasına dayalı bu çalışmalara, farklı ülkelerden gelen uzmanlar da katılarak alanı zenginleştiriyor.

Çalışmalar kapsamında, alandaki kuş ağları saat başında kontrol edilerek kuşlar çıkarılıp keselere konuluyor ve Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezi’ne taşınıyor. Gönüllü kuş bilimciler, halkalama işlemlerini gerçekleştirerek bilgilerini kaydedip kuşları tekrar doğal ortamlarına bırakıyorlar.

Bu yılki çalışmalara katılan Belçika’dan gelen halkalama uzmanları Lowie Lams ve Augustijn De Keteleare, bölgedeki kuşları gözlemleyerek halkalama çalışmalarına destek veriyorlar. Lowie Lams, Iğdır’ın kuş envanterine katkı sağladıklarını belirterek bölgenin doğal güzelliklerinden ve insanların misafirperverliğinden etkilendiğini dile getirdi.

Augustijn De Keteleare ise önemli türleri bölgede gözlemleyerek, Türkiye’nin bu bölgesinin kuş bilimi açısından ne kadar değerli olduğunu vurguladı. Belçika’dan gelen kuş halkalama uzmanları, Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde tatillerini geçirerek farklı kuş türlerini inceleme fırsatı bulduklarını ifade ettiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP