DOLAR 34,0044 -0.07%
EURO 37,8740 -0.04%
ALTIN 2.819,47-0,19
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı Olduğu Festivalde Filistin Hikayeleri Anlatıldı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı Olduğu Festivalde Filistin Hikayeleri Anlatıldı
3 okunma

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı Olduğu Festivalde Filistin Hikayeleri Anlatıldı

ABONE OL
15 Eylül 2024 12:29
Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı Olduğu Festivalde Filistin Hikayeleri Anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Ajansı’nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu festival kapsamında, TRT Balkan Müdürü Emre Baştuğ ve TRT Balkan Dijital Kanal Yapımcısı Melida Mustafic, Batı Şeria’da Filistinlilerle evli olan yabancı kadınların hayatını konu alan “Kontrol Noktaları Arasında Hayat” isimli belgeselin yapım aşamasını izleyicilerle paylaştı.

Emre Baştuğ: “İsrail’in Gazze’ye saldırıları başladığında Filistin’deydim. Oradaki insanların hikayelerini duyurmak için adeta bir misyon üstlendik. Beytüllahim’de Filistinlilerle evli olan 4 kadınla tanıştık. Karşılıklı güven oluşturduktan sonra bize yaşadıkları sorunları anlattılar.”

Melida Mustafic: “Belgesel aracılığıyla Filistin’de sadece Müslümanların acı çekmediğini göstermek istedik. Gazeteci olmak zor, yabancı gazeteci olmak ise korkutucu ancak belgeselimiz sayesinde yeni bir bakış açısı getirdik.”

Festivalde İsrail’in Filistinlilere karşı şiddetini konu alan belgesellerin yanı sıra dünya ekonomisi ve siyasi çalkantıların işlendiği 24 belgesel film yer alıyor. Festivalde “AJB Ana Ödülü”, “AJB Program Ödülü” ve “İzleyici Ödülü” olmak üzere 3 ödül verilecek. Jüri üyeleri arasında Deborah London-Harrington, Namık Kabil, Mila Turajlic, Francesco Montagner ve Myriam Francois bulunuyor.

Endüstri Günleri ve Paneller de Festival Programında

Festival kapsamında Endüstri Günleri programı da yer alacak ve çeşitli paneller düzenlenecek. Festival, Filistin halkının yaşadığı acıları konu alarak izleyicilere farklı bakış açıları sunmayı hedefliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP