DOLAR 33,9896 -0.1%
EURO 37,8895 -0.02%
ALTIN 2.818,42-0,23
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Arnavutluk Ulusal Kütüphanesi ve Oryantalist Salonu
6 okunma

Arnavutluk Ulusal Kütüphanesi ve Oryantalist Salonu

ABONE OL
14 Eylül 2024 13:46
Arnavutluk Ulusal Kütüphanesi ve Oryantalist Salonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arnavutluk Ulusal Kütüphanesi

Arnavutluk Ulusal Kütüphanesi, 1920 yılında kurulan ve 1 milyondan fazla nadir eser ve koleksiyona ev sahipliği yapan köklü bir kurumdur. Kütüphane, farklı alanlardan eserlerle zenginleşmiş olup, geniş bir okur ve araştırmacı kitlesine hizmet vermektedir.

Arnavutluk’taki kültür alanındaki ilk devlet kurumu olan kütüphane, “Sotir Kolea” merkezi ile geçmişten günümüze uzanan birçok değerli eseri bünyesinde barındırmaktadır. Merkezdeki oryantalist, İngiliz, Alman, Yunan, İtalyan, Fransız ve Rus klasik edebiyatı gibi farklı salonlar, okuyuculara geniş bir perspektif sunmaktadır.

“Sotir Kolea” Merkezi Oryantalist Salonu

“Sotir Kolea” Merkezi bünyesinde yer alan Oryantalist Salonu, Osmanlıca, Farsça, Arapça ve Türkçe kitapların bulunduğu zengin bir koleksiyona sahiptir. Toplam 4.526 kitap barındıran salon, hukuk, edebiyat, tarih, coğrafya, mimari, askeri ve dini alanlarda eserler içermektedir. Ayrıca, el yazmaları ve sözlükler de koleksiyonun önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

  • Salondaki en eski kitaplardan biri, 1576 tarihli Kur’an-ı Kerim tefsiridir.
  • 1821 yılına ait eski Türkçe şiirler ve bir sözlüğü içeren cep defteri de koleksiyonda yer almaktadır.
  • 1905 yılına ait “Salname-i Devlet-i Aliye-i Osmaniye” gibi nadir eserler, merkezin özel kitapları arasındadır.

Oryantalist salonunda, Şemseddin Sami ve Mehmet Akif Ersoy gibi önemli yazarların eserlerine de rastlamak mümkündür. Ayrıca, kaligrafi örnekleri, yazı süslemeleri ve altın kaplama kitaplar da koleksiyonun gözde parçaları arasındadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP