DOLAR 34,0183 -0.05%
EURO 37,8836 -0.02%
ALTIN 2.814,86-0,35
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

İsrail Polisinden Amir Arzani’ye Yükseltme ve Atama
6 okunma

İsrail Polisinden Amir Arzani’ye Yükseltme ve Atama

ABONE OL
13 Eylül 2024 23:47
İsrail Polisinden Amir Arzani’ye Yükseltme ve Atama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, “Tuğgeneral Amir Arzani, Kudüs Emniyet Müdürlüğüne atandı ve tümgeneral rütbesine yükseltilecek.” ifadelerine yer verildi.

Tapınak Tepesi ve Hassas Atama

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberinde, Tapınak Tepesi’ndeki (Mescid-i Aksa) statükoyu değiştirmeye aktif olarak katılan bir polis memuru (Arzani) tümgeneral rütbesine terfi ettirildi ve Kudüs Emniyet Müdürü olarak atandı. Bakan Ben-Gvir’in güvenlik sekreteri de Batı Şeria’nın polis şefi olarak atandı.

Atamanın hassas bir mesele olduğu ve Harem-i Şerif’teki statükoyu değiştirmedeki rolü göz önüne alındığında son derece önemli olduğu vurgulanmıştır. Bu değişiklik girişimleri, ibadet eden Müslümanlarla çatışmalara ve uluslararası kınamalara yol açmıştı.

Aksa’ya Yapılan Baskınlar ve Rekor Sayılar

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa baskınlarına katılan fanatik İsraillilerin sayısında rekor seviyelere ulaşıldığı belirtilmiştir. Gelecek aylarda Yahudi dini bayramlarının gelmesiyle bu sayının daha da artması beklenmektedir.

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 1994 yılında imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunmaktadır.

İsrail’in Mescid-i Aksa Politikası

  • Yahudiler, 2003’ten bu yana İdarenin izni olmadan İsrail’in tek taraflı kararıyla polis eşliğinde kutsal mabede giriyor.
  • İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa’da “sadece Müslümanların ibadet edebildiği diğer dinlerin mensuplarınınsa sadece ziyaret edebileceği” tarihi statükonun korunduğunu savunuyor.
  • Fanatik Yahudilerin İsrail polisi korumasında Aksa’ya düzenledikleri baskınlarda dua etmeleri ve dini ritüelleri yerine getirmeleri sıkça kameralara yansımaktadır.
  • İsrail içinde ultra Ortodoks Yahudi din adamlarının çoğunluğu ise Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girmesinin dinen yasak olduğunu vurgulamaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP