DOLAR 34,0183 -0.05%
EURO 37,8836 -0.02%
ALTIN 2.814,86-0,35
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

BM’de, Türkiye’nin öncülük ettiği Sıfır Atık Hareketi “insani hakları ve kadın” açısından ele alındı
  • ADIM HABER
  • Gündem
  • BM’de, Türkiye’nin öncülük ettiği Sıfır Atık Hareketi “insani hakları ve kadın” açısından ele alındı
7 okunma

BM’de, Türkiye’nin öncülük ettiği Sıfır Atık Hareketi “insani hakları ve kadın” açısından ele alındı

ABONE OL
13 Eylül 2024 20:07
BM’de, Türkiye’nin öncülük ettiği Sıfır Atık Hareketi “insani hakları ve kadın” açısından ele alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Cenevre Ofisi’nde “Zehirli Maddeler, Sıfır Atık, Kadınlar ve İnsan Hakları” Konulu Panel Düzenlendi

Türkiye, Sierra Leone ve Surinam işbirliği ve diğer ortakların katkılarıyla BM Cenevre Ofisi’nde “Zehirli Maddeler, Sıfır Atık, Kadınlar ve İnsan Hakları” konulu panel düzenlendi. Panel, BM Cenevre Ofisi’nin 57’nci Oturumu kapsamında gerçekleşti.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın liderliğinde 2017’de başlatılan Sıfır Atık Hareketi’nin felsefesi ve somut sonuçları ele alındı. Ayrıca, iklim değişikliği, çevresel kriz, kirlilik ve atıkların kadınların hayatında oluşturduğu sorunlar panelde tartışıldı.

Katılımcılar ve Konuşmacılar

  • Türkiye’nin BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Burak Akçapar
  • Sierra Leone’nin BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Lansana Gberie
  • Cenevre Çevre Ağı Koordinatörü Diana Duarte Rizzoli
  • BM Çevre Programı (UNEP)
  • BM Kadın Birimi (UN Women)
  • BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, video mesaj göndererek paneli değerlendirdi. Göktaş, çevre kirliliğinin kadınların sağlığını nasıl etkilediğine ve çözüm önerilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Panelde Yapılan Açıklamalar

Bakan Göktaş, çevre kirliliğinin kadınları özellikle üreme sağlığı, doğum süreci ve kanser riski gibi konularda nasıl etkilediğine dikkat çekti. Ayrıca, çevre sorunlarının kadınlar üzerindeki ek yükü ve toplumsal eşitsizlikleri artırdığına vurgu yaptı.

Göktaş, Türkiye’nin çevre ve iklim değişikliği ile mücadele konusundaki kararlılığını ve Sıfır Atık Hareketi’nin önemini vurgulayarak, kadın haklarının önceliklendirilmesinin önemine değindi.

Cenevre Çevre Ağı Koordinatörü Rizzoli ve diğer panelistler de Türkiye’nin Sıfır Atık Hareketi’ndeki öncü rolüne vurgu yaparak, çevre kirliliği ve Sıfır Atık konularında işbirliği ve farkındalık oluşturmanın önemini vurguladılar.

Büyükelçi Akçapar, Sıfır Atık Hareketi’nin çevre dostu tüketim modellerini teşvik ettiğini ve kadınların bu konudaki lider rolüne değindi. Programın, kadınların çevresel sorunlara getirdiği çözümlere odaklandığını belirtti.

Sıfır Atık Hareketi ve Türkiye’nin Rolü

Türkiye’nin Sıfır Atık Hareketi ile geri dönüşüm oranlarını artırarak çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağladığı belirtildi. Programa katılan diğer konuşmacılar da Türkiye’nin ve Emine Erdoğan’ın Sıfır Atık konusundaki liderliğini övdüler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP