DOLAR 34,0496 0.07%
EURO 37,9403 0.17%
ALTIN 2.828,030,12
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Bakan Uraloğlu: TÜRKSAT, Yenilenebilir Enerjiyle Güneşten Enerji Üretecek
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Bakan Uraloğlu: TÜRKSAT, Yenilenebilir Enerjiyle Güneşten Enerji Üretecek
9 okunma

Bakan Uraloğlu: TÜRKSAT, Yenilenebilir Enerjiyle Güneşten Enerji Üretecek

ABONE OL
10 Eylül 2024 17:46
Bakan Uraloğlu: TÜRKSAT, Yenilenebilir Enerjiyle Güneşten Enerji Üretecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin tek uydu operatörü olan TÜRKSAT, e-Devlet Kapısı ve veri merkezleriyle kamunun dijital dönüşümünü sağlayan ve ülkenin haklarını koruyan bir kuruluştur. Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT’ın enerjisini güneş enerjisinden alacağını duyurdu. Gölbaşı yerleşkesinde Nisan 2023’te başlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesinin tamamlanarak elektrik üretim sürecine geçildiği belirtildi.

  • 131 dönümlük dev GES projesi yılda 15 milyon kilovatsaat enerji üretecek.
  • Santral, TÜRKSAT’ın Ankara’daki tüm yerleşkelerinin enerji ihtiyacını karşılayacak ve yılda 60 milyon lira tasarruf sağlayacak.
  • Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı artırılarak iklim değişikliğiyle mücadele edilmesine katkı sağlanacak.

Bakan Uraloğlu, TÜRKSAT’ın ulusal egemenlik kapsamındaki uydu yörünge haklarının yönetimini sağladığını ve kamu kurumları ile büyük şirketlerin veri merkezi, siber güvenlik ve bilişim altyapısını oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, TÜRKSAT’ın ülkenin çeşitli AR-GE projelerinde de yer aldığını belirtti.

Artan enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlama kararı alan TÜRKSAT’ın güneş enerjisi projesiyle çevreye katkı sağlayacağını ve elektrik enerjisi ihtiyacını güneş enerjisiyle karşılayarak enerji bağımsızlığını ve yedekliliğini sağlayacağını ifade eden Uraloğlu, sistemin geri dönüş süresinin işletme, bakım ve sigorta giderleri dahil güncel elektrik tüketim fiyatlarıyla 3 yıldan az olacağını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP