DOLAR 34,0490 0.08%
EURO 37,9002 0.08%
ALTIN 2.828,770,14
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Raouf Rifai’nin İstanbul Sergisi: Orta Doğu Medeniyetinin Yansımaları
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Raouf Rifai’nin İstanbul Sergisi: Orta Doğu Medeniyetinin Yansımaları
7 okunma

Raouf Rifai’nin İstanbul Sergisi: Orta Doğu Medeniyetinin Yansımaları

ABONE OL
8 Eylül 2024 10:44
Raouf Rifai’nin İstanbul Sergisi: Orta Doğu Medeniyetinin Yansımaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanatının ana temasını, “medeniyetimizin tarihi ve mirasıyla beslenen insanlık” olarak ifade eden sanatçı Raouf Rifai, İstanbul’da gerçekleştirdiği sergide soyut eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Çalışmaları, Orta Doğu medeniyetinin ve evriminin gerçekliğini yansıtan bir ayna görevi üstleniyor.

Rifai, İstanbul’daki sergisinin heyecanını dile getirerek şunları söylüyor: “Singapur, Dubai, Tunus, Mısır gibi pek çok farklı ülkede sergiler açma fırsatım oldu. Ancak İstanbul’da daha önce bir sergi düzenlememiştim. İstanbul, tarihsel ve kültürel zenginliğiyle benzersiz bir şehir. Bu nedenle burada sergi açmak benim için ayrı bir anlam taşıyor.

Sergi, 28 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Raouf Rifai Hakkında

Lübnan’da 1954 yılında doğan Rifai, Beyrut Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde eğitim aldı ve 1982 yılında Dekoratif Sanatlar alanında lisans eğitimini tamamladı. 1995 yılında Sorbonne Üniversitesi’nden “Urbanizm” alanında doktora derecesini alan sanatçının eserleri, ulusal müzelerden bankalara, üniversitelerden özel koleksiyonlara kadar geniş bir yelpazede yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP