DOLAR 34,0525 0.08%
EURO 37,9712 0.27%
ALTIN 2.822,32-0,09
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Bozcaada’da Efe Arısı ile Gerçekleştirilen Bal Hasadı Şenliği
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Bozcaada’da Efe Arısı ile Gerçekleştirilen Bal Hasadı Şenliği
41 okunma

Bozcaada’da Efe Arısı ile Gerçekleştirilen Bal Hasadı Şenliği

ABONE OL
3 Eylül 2024 16:56
Bozcaada’da Efe Arısı ile Gerçekleştirilen Bal Hasadı Şenliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bozcaada’da “Efe Arısı” ile Gerçekleştirilen Bal Hasadı Şenliği

Bozcaada, verimli tarım alanları ve özgün doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir ada olarak bilinmektedir. Son dönemde adada gerçekleştirilen “Efe Arısı” ile Bal Hasadı Şenliği ise hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Tarım ve Arıcılık Projelerine Destek

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve özel bir firmanın işbirliğiyle Amerikan Çeşmesi mevkisinde düzenlenen “Bozcaada Bal Hasadı Şenliği”nde Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Şerafettin Çakal da katılımcılara önemli bilgiler aktarmıştır.

“Efe Arısı”nın Önemi

Projenin yürütücülerinden Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Mustafa Köseoğlu, “Efe Arısı’nın Islahı ve Korunması Projesi” kapsamında yapılan çalışmaların sonuçlarını paylaşarak, arının genetik kaynaklarının korunmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Proje kapsamında gerçekleştirilen AR-GE çalışmalarıyla Türkiye’nin arıcılık potansiyeline katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Özel Sektörün Destekleri

Proje ortaklarından Afibee Gıda AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Almış, özel sektör olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı çalışmaya verdikleri destekleri anlatmış ve damızlık üretimine verdikleri önemi vurgulamıştır. Bu desteklerin projenin sürdürülebilirliğine önemli bir katkı sağladığı belirtilmiştir.

Programın Sonu

Bozcaada Kaymakamı Mehmet Halit Haydaroğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kayadan, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ertuğrul Arda ve Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit İleri’nin de katıldığı programa, katılımcıların arıcı kıyafetleri giyerek bal hasadı yapmasıyla son verilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP