DOLAR 34,0513 0.08%
EURO 37,9672 0.26%
ALTIN 2.818,16-0,23
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Çocukların Okula Başlangıç Sürecinde Velilere Tavsiyeler
33 okunma

Çocukların Okula Başlangıç Sürecinde Velilere Tavsiyeler

ABONE OL
1 Eylül 2024 15:11
Çocukların Okula Başlangıç Sürecinde Velilere Tavsiyeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Uzman Psikolog Ayşe Çiftçi, okula başlayacak çocuklarda oluşabilecek davranış bozukluklarına dikkati çekerek, velilere tavsiyelerde bulundu.

Çocukların yeni bir döneme geçiş yaptığını belirten Çiftçi, okul öncesi ve sonrasında çocukların hem heyecanlı hem de kaygılı olabileceğini, heyecanlarını ve kaygılarını yönetmenin büyük bir öneme sahip olduğunu aktardı.

  • Okullarda oryantasyon süreçlerinin başladığına işaret eden Çiftçi, bu süreçte çocuklarla birlikte okula gidilmesi, okulun ve okulda yapılan etkinliklerin anlatılması gerektiğini vurguladı.
  • Çocukların kırtasiye ve kıyafet alışverişlerinde velilerin yanlarında olmalarını önerdi.
  • Uyku düzeni ve kahvaltı rutinlerinin belirlenmesi konusunda velilere önemli görevler düştüğünü belirtti.
  • Okula başladıktan sonra çocuklarda oluşabilecek kaygıları ele alarak, okulun güvenli bir ortam olduğunu vurgulamanın önemine değindi.
  • Velilerin çocuklarına güven aşılamaları gerektiğini ve kararlı bir süreç izlemelerini tavsiye etti.

Çiftçi, çocukların okula başladıktan sonraki dönemlerde kaygılarının da oluşabileceğini kaydederek, velilere çocuklarına “Seni okuldan ben alacağım, evde de ben olacağım” ifadesini kullanarak güveni aşılamalarını önerdi.

“Çocuğumuz ailelerinden ayrılıyor, özellikle annesinden ayrılıyor ve okula başlıyor. Burada ‘Hayır okula gideceksin, başlamak zorundasın’ gibi ifadeler kullanmak ya da arkamızı dönmek de yanlıştır. Güvenli bağlar kurmalı ve adımlarımızı kararlı olarak atmalıyız. Çocuğumuza da bunun mesajını sağlıklı bir şeklinde vermeliyiz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP