DOLAR 34,0493 0.07%
EURO 37,9662 0.25%
ALTIN 2.817,59-0,25
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Deprem Sonrası Yapılan Konutlar Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Deprem Sonrası Yapılan Konutlar Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor
12 okunma

Deprem Sonrası Yapılan Konutlar Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor

ABONE OL
31 Ağustos 2024 12:06
Deprem Sonrası Yapılan Konutlar Hak Sahiplerine Teslim Ediliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat depremlerinin ardından yapımına başlanan kalıcı konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Diyarbakır’da 14 etaptan oluşan 10 bin 286 konutluk proje hayata geçirildi. Bu konutlardan 6 bin 40’ı tamamlandı ve hak sahiplerinden 3 bin 839’u yeni evlerine yerleşti.

Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından Diyarbakır’da inşa edilen konutların ve vatandaşların görüşlerinin yer aldığı videoyu paylaşarak, “Diyarbakır’ımızda asrın felaketinin ardından 10 bin konutun yapımına başladık, 6 binini tamamladık. Vatandaşlarımız sağlam binalarda güven içinde oturmaya başladı. Her bir depremzede kardeşimiz geceleri rahat uyuyana, hayal ettiklerinden daha iyisine ulaşana kadar durmayacağız.” dedi.

Videoda açıklamalarına yer verilen TOKİ inşaat uzmanı Kürşat Gedikoğlu, konutların yatay mimariye uygun, radye temel üzeri tünel kalıp sistemiyle yapıldığını belirtti. Çevre dostu tasarlanan binalarda güneş enerjisi sisteminden faydalandıklarını ve ısı yalıtımına özen gösterdiklerini anlattı. Konutların yanında yeşil alanlar, spor sahaları, çocuk oyun grupları, bisiklet ve yürüme yolları gibi sosyal donatılar bulunduğunu belirtti. “En kısa sürede tüm konutlarımızı hak sahiplerine teslim etmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Videoda, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yapımı tamamlanan konutlara yerleşen hak sahipleri de memnuniyetlerini dile getirdi. Hak sahibi Zinnet Çelikel Çıtak, konutların hayal ettiğinden daha güzel olduğunu ve beklediğinden daha erken yapıldığını söyledi. Sibel Gören de TOKİ konutlarının sağlamlığına dikkat çekerek, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Şimdi başımı yastığa rahatça koyup yatabiliyorum. Devlet zaten hep arkamızdaydı. Bize destek çıktı. ‘Kısa sürede evleri yapacağız, teslim edeceğiz’ dediler. Ummadığımız kadar kısa bir sürede de yaptılar. Devletimiz sözünü tuttu.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP