DOLAR 34,0467 0.07%
EURO 37,9516 0.21%
ALTIN 2.818,73-0,22
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Erciyes Dağı’nda Kuraklık: Tekir Göleti Susuzlukla Karşı Karşıya
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Erciyes Dağı’nda Kuraklık: Tekir Göleti Susuzlukla Karşı Karşıya
34 okunma

Erciyes Dağı’nda Kuraklık: Tekir Göleti Susuzlukla Karşı Karşıya

ABONE OL
29 Ağustos 2024 19:14
Erciyes Dağı’nda Kuraklık: Tekir Göleti Susuzlukla Karşı Karşıya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erciyes Dağı’nın zirvesinden gelen kar sularıyla beslenen Tekir Göleti, kuraklık nedeniyle olumsuz etkileniyor. Sıcak hava koşullarının da etkisiyle göletin su seviyesinde ciddi düşüşler yaşanıyor. Bu durum, göletin havzasında çatlaklar oluşmasına sebep oluyor.

Büyük ölçüde kuruyan gölet havzasında, bazı besicilerin hayvanlarını otlatmak için yeşeren alanlara yöneldiği gözlemleniyor. Ancak suyun çekilmesiyle ortaya çıkan bu manzara, kuraklığın vahametini açıkça gözler önüne seriyor.

Göl çevresinde bulunan çadırda yaşamını sürdüren Mustafa Duymaz, yıllardır bu bölgeye geldiğini ve gözlemlerine dayanarak, göletin su seviyesindeki dramatik düşüşü ifade ediyor. Duymaz’a göre, gölet tamamen kuruma noktasına gelmiş durumda ve bu durum geçmiş yıllara kıyasla çok daha endişe verici.

Diğer bir çadır sahibi Osman Akdağ ise 20 yıldır Erciyes Dağı’nda çadır kurduğunu belirtiyor. Akdağ, Tekir Göleti’nin su seviyesindeki azalmaya dikkat çekerek, “20 yılda gördüğüm en büyük değişim bu. Artık gölette balık bile kalmadı. Eskiden güzel sazan balıkları bulunurdu, şimdi onlar da yok oldu.” şeklinde konuşuyor.

Kuraklıkla birlikte Tekir Göleti çevresindeki manzara giderek endişe verici bir hal almaya devam ediyor. Doğal yaşamın bu şekilde etkilenmesi, çevre bilincinin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP