DOLAR 34,0413 0.06%
EURO 37,9531 0.21%
ALTIN 2.815,56-0,33
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Mobil Evlerle İlgili Yönetmelik Değişikliği
11 okunma

Mobil Evlerle İlgili Yönetmelik Değişikliği

ABONE OL
29 Ağustos 2024 13:54
Mobil Evlerle İlgili Yönetmelik Değişikliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mobil evlerle ilgili yönetmelikte yapılan son değişiklikle birlikte, turizm tesislerinin yerleşim düzenini gösteren krokisi bulunan mobil evlerin önemi vurgulanmıştır. Bu düzenleme, tamamı mobil evlerden oluşan tesislerde, yerleşim düzenini açıkça ortaya koyacak bir krokinin sunulmasını şart koşmaktadır.

Mobil evlerde konaklama birimleri, geniş ve yaygın bir yerleşim düzenine sahip olacak ve her bir konaklama birimi en az 250 metrekarelik bir alana yerleştirilecektir. Ayrıca, konaklama birimleri içinde yer alacak lokanta, kafeterya veya kahvaltı salonu gibi üniteler, konaklama birimlerinin toplam alanı içinde yer alamayacaktır.

Kamp Alanları ve Karavan Parkları

Yönetmelik kapsamında, sabit yapı içermeyen ve kamp alanı veya karavan parkı olarak hizmet verecek turizm tesislerine de detaylı düzenlemeler getirilmiştir. Sabit yapı içermeyen konaklama amaçlı mesire yerleri ve konaklamalı orman parklarında yer alacak konaklama üniteleri, yalnızca taşınabilir çadır veya karavan park alanı şeklinde düzenlenebilecektir.

  • Bu alanlarda her kampçı ünitesi başına ayrılacak minimum alan 80 metrekare olup, her bir ünite iki kişilik konaklama kapasitesine sahip olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP