DOLAR 34,0393 0.05%
EURO 37,9381 0.18%
ALTIN 2.813,50-0,40
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Baraj Gölündeki Su Seviyesi Hızla Düşüyor
36 okunma

Baraj Gölündeki Su Seviyesi Hızla Düşüyor

ABONE OL
29 Ağustos 2024 10:57
Baraj Gölündeki Su Seviyesi Hızla Düşüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Abant, Mudurnu ve Bolu Dağı çevresindeki karların erimesiyle dolan baraj gölünde yaşanan su seviyesi düşüşü endişe yaratıyor. Ocak ayında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan göl, temmuz ayı itibarıyla yüzde 68’e geriledi. Bu durum, havaların sıcak seyretmesi ve derelerden gelen suyun azalmasıyla yaşanıyor.

Haziran ayıyla birlikte çiftçilerin sulama ihtiyacının karşılanmasıyla su seviyesi daha da düşerek ağustosta yüzde 35’e kadar geriledi. Hatta su seviyesinin azalması sonucunda gölde bir yarım ada oluştuğu gözlemlendi.

Gölde yaşanan su sıkıntısı nedeniyle Bolu Valiliği, tarım arazilerine su verme işlemlerini durdurdu ve çiftçilere bilgilendirme mesajları gönderdi. Gölde kentin 4 aylık içme suyu ihtiyacını karşılayacak miktarda suyun kaldığı belirtilirken, önlemler alınmaya başlandı.

  • Amatör Balıkçılar Su Seviyesinin Düşüşünden Etkilendi: Bazı vatandaşlar göl çevresinde balık tutarken, su seviyesinin hızla azalması nedeniyle balıkçılık da olumsuz etkilendi.
  • Ata Binenler ve Yürüyüş Yapanlar: Göl kıyısında su seviyesinin düşüşünü görmek isteyen bazı kişiler ata binerken, diğerleri ise göl çevresinde yürüyüş yaparak durumu yakından inceledi.

Gölköy Baraj Gölü’ndeki su seviyesi, havadan çekilen görüntülerle dikkat çekti. Su seviyesinin düşüşüyle birlikte alınacak önlemler ve yağış beklentileri de yakından takip edilmekte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP