DOLAR 34,0393 0.05%
EURO 37,9381 0.18%
ALTIN 2.813,50-0,40
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Alman Şirketlerinin Siber Saldırılardaki Zararları
34 okunma

Alman Şirketlerinin Siber Saldırılardaki Zararları

ABONE OL
28 Ağustos 2024 19:55
Alman Şirketlerinin Siber Saldırılardaki Zararları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın bilgi, iletişim ve yeni medya sektörlerinin çatı kuruluşu BITKOM’un yaptığı bir ankete göre, son 12 ay içerisinde Alman şirketlerine yönelik siber saldırılar yaklaşık 267 milyar avroluk zarara neden oldu.

BITKOM Başkanı Ralf Wintergerst, Berlin’de yapılan açıklamada Alman ekonomisi için siber tehdit durumunun kötüleştiğini belirterek, şirketlerin koruyucu önlemlerini artırması gerektiğini vurguladı. Ankete katılan şirketlerin %81’inin yakın zamanda veri hırsızlığı, casusluk veya sabotaj gibi siber saldırılardan etkilendiği belirtildi.

Ankete göre, siber saldırıların Alman şirketlerine toplam zararı son 12 ayda bir önceki yıla göre %29 artarak 266,6 milyar avroya ulaştı. Siber saldırıya uğrayan şirketlerin %70’i saldırıyı organize suçla ilişkilendirirken, şirketlerin %45’i en az bir saldırının Çin merkezli olduğunu belirtti. Rusya ise %39 ile ikinci sırada yer aldı.

Uzman Görüşleri

  • Ralf Wintergerst: “Alman ekonomisi için siber tehdit durumu kötüleşiyor, şirketlerin koruyucu önlemlerini artırmaları gerekiyor.”
  • Sinan Selen: “Uluslararası çatışmalar ve sistemik rekabetler jeopolitik alanda olduğu gibi siber alanda da güvenlik durumunu şekillendiriyor.”

Her üç şirketten yaklaşık ikisinin, varlıklarını siber saldırıların tehdidi altında gördüğü ankette ortaya konuldu. Giderek karmaşıklaşan tedarik zincirleri internet korsanları için bir geçit oluştururken, Alman şirketlerin sadece %37’sinin tedarik zincirindeki güvenlik olaylarına müdahale etmek için bir acil durum planı olduğu belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP