DOLAR 34,0345 0.03%
EURO 37,9382 0.17%
ALTIN 2.822,88-0,07
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

16:35

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Destekli Gezici Kütüphane Samsun’u Geziyor
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı Destekli Gezici Kütüphane Samsun’u Geziyor
14 okunma

Kültür ve Turizm Bakanlığı Destekli Gezici Kütüphane Samsun’u Geziyor

ABONE OL
24 Ağustos 2024 13:39
Kültür ve Turizm Bakanlığı Destekli Gezici Kütüphane Samsun’u Geziyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Gezici Kütüphane projesi, Samsun’un il merkezi ve köylerinde hizmet vererek çocuklara kitaplara erişim imkanı sunuyor.

Gezici Kütüphane projesi, Samsun’un Çarşamba ilçesi Ustacalı ve Kızılot mahalleleri ile Terme’nin Kumcağız Mahallesi’nde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan ailelerin çocuklarına yönelik özel etkinlikler düzenliyor.

Kütüphane otobüsü, en uzak mahallelere bile ulaşarak çocukları kitaplarla buluşturuyor ve onlara değerli vakit geçirme ve gelişimlerine katkı sağlama amacı taşıyor.

Çocuklar, kütüphane otobüsünde akıl ve zeka oyunları oynayıp, boyama yaparak, çizgi filmler izleyerek hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Ayrıca otobüsün yanında düzenlenen alanda sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunacak oyunlar da oynuyorlar.

Gazi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mikdat Malat, projenin mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, “Çocukların sportif ve sosyal yeteneklerini geliştirmek için çeşitli aktiviteler sunuyoruz. Gezici Kütüphane olarak bundan sonra da hizmet vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İŞKUR Çarşamba Hizmet Merkezi Şube Müdürü Rıfat Yıldız ise mevsimlik işçilerin çocuklarına yönelik düzenlenen etkinliklerle çocukların eğitim ve sosyal açıdan desteklenmesini amaçladıklarını vurgulayarak, “Bu sayede çocukların eksikliklerini gidermeyi hedefliyoruz.” dedi.

Gezici Kütüphane’den faydalanan çocuklar ise oyunlar oynayıp, resim yaparak ve kitap okuyarak keyifli vakit geçirdiklerini belirttiler. Yaren Karka, “Kütüphane aracına girince mutlu oluyorum, resim yaparken yeteneğimi geliştiriyorum ve kitap okurken hızım artıyor.” dedi. Rosidar Utaş da kitap okuyup resim yapmanın kendisine keyif verdiğini dile getirdi. Helin Yol ise resim yapmanın onu resim öğretmeni olma hayaline yönlendirdiğini ifade ederek, “Burayı çok sevdim.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP