DOLAR 34,1085 0.23%
EURO 37,9600 0.23%
ALTIN 2.821,69-0,11
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:21

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

DSÖ M Çiçeği Virüsü Raporunu Paylaştı
21 okunma

DSÖ M Çiçeği Virüsü Raporunu Paylaştı

ABONE OL
15 Ağustos 2024 22:42
DSÖ M Çiçeği Virüsü Raporunu Paylaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haq, New York’taki BM Genel Merkezi’nde yapılan günlük basın toplantısında, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) M çiçeği virüsü hakkındaki son raporlarını kamuoyuyla paylaştı. Sözcü Yardımcısı, DSÖ’nün Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Afrika’da artan M çiçeği virüsü vakalarının uluslararası endişe oluşturan bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğunu duyurdu.

Haq, DSÖ’nün bu virüsün Afrika ülkelerinde ve olası olarak diğer kıtalarda daha fazla yayılma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, acil bir değerlendirmenin gerekliliğine dikkat çekti. Örgütün, virüsün yayılmasını engellemek için ek fonlara ihtiyaç duyduğunu belirterek bağışçılardan destek çağrısında bulundu.

M Çiçeği Virüsü Nedir?

  • Bulaşma: M çiçeği virüsü, kemirgen hayvanlar ve enfekte bireyler aracılığıyla bulaşır. Vücut döküntülerine temas, enfekte eşyaların kullanımı ve vücut sıvılarıyla temas bulaşma riskini artırır.
  • Belirtiler: Virüsün neden olduğu belirtiler arasında yüksek ateş, kas ağrısı, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, üşüme, titreme ve ciltte kabarcıklar bulunur. İlk belirtiler virüsü kaptıktan 5 ila 21 gün sonra ortaya çıkabilir.
  • Tedavi: Özel bir tedavi yöntemi olmayan hastalığın tedavisi antiviral ilaçlarla yapılır. Çoğu vaka hafif seyreder ve birkaç hafta içinde iyileşir.

DSÖ’nün Değişiklik Yaptığı Hastalık İsimlendirmesi

Dünya Sağlık Örgütü, 2022’de ırkçılık ve ayrımcılık endişeleriyle “maymun çiçeği hastalığı” ismini “mpox” olarak değiştirmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP