DOLAR 34,1076 0.24%
EURO 37,9654 0.23%
ALTIN 2.819,17-0,20
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:21

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

Birecik Patlıcanı Hasadı
17 okunma

Birecik Patlıcanı Hasadı

ABONE OL
15 Ağustos 2024 18:00
Birecik Patlıcanı Hasadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağustos ile kasım ayları arasında Birecik’te hasadı yapılan Birecik patlıcanı, bölgenin en önemli tarım ürünlerinden biri olarak öne çıkıyor. Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz ile Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, patlıcan bahçesini ziyaret ederek işçilerle birlikte hasat yaptı.

Kaymakam Gürbüz: “Birecik patlıcanı, ilçemizin önemli bir geçim kaynağıdır. Tescillenmesiyle birlikte ilçe tanıtımına da büyük katkı sağlamaktadır. Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılan Birecik patlıcanının eşsiz lezzetini tatmak için herkesi ilçemize davet ediyoruz.”

İl Tarım ve Orman Müdürü Aksoy: “Fırat Havzası’ndaki verimli topraklarda yetişen Birecik patlıcanı, organik madde oranı en yüksek olan topraklarda üretilmektedir.”

Şanlıurfa olarak 47 tarımsal ürünün coğrafi işaret belgesini aldıklarını dile getiren Aksoy, “Cumhurbaşkanımızın tarımı stratejik alan ilan etmesinden bu yana coğrafi işaretli ürünlerde Türkiye’de büyük bir artış oldu. Şanlıurfa olarak 47 tarımsal ürünümüze coğrafi işaret aldık. Şimdi amacımız bu lezzetleri dünya piyasasına ulaştırmak.” dedi.

  • Kaynak: Birecik Kaymakamlığı Resmi Web Sitesi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP