DOLAR 34,0999 0.22%
EURO 37,9511 0.2%
ALTIN 2.813,62-0,39
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:21

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

TÜKİD Başkanı: Veliler Kırtasiye Ürünlerinde Güvenilirliğe %99 Güvenebilir
  • ADIM HABER
  • Ekonomi
  • TÜKİD Başkanı: Veliler Kırtasiye Ürünlerinde Güvenilirliğe %99 Güvenebilir
17 okunma

TÜKİD Başkanı: Veliler Kırtasiye Ürünlerinde Güvenilirliğe %99 Güvenebilir

ABONE OL
14 Ağustos 2024 13:41
TÜKİD Başkanı: Veliler Kırtasiye Ürünlerinde Güvenilirliğe %99 Güvenebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet Şendil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul alışverişi konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Şendil, kırtasiye ürünlerinde güvenilirlik oranının yüzde 99 seviyesinde olduğunu vurgulayarak, “Velilerimizin hiçbir endişe duymasına gerek yok. Biz sektör olarak, TÜKİD olarak her zaman öğrencilerimizin ve ailelerinin yanındayız. Çocuklar bizim geleceğimiz. Amacımız, çocuklarımıza en iyisini sunmaktır.” dedi.

Velilere alışverişlerini, uzmanlaşmış kırtasiye perakendecilerinden yapmalarını öneren Şendil, “Velilerimiz, kendilerine yıl boyunca hizmet sunan, kırtasiye işine odaklanmış, ürünleri tanıyan, doğru yönlendirebilecek, zengin ürün çeşitliliğine sahip kırtasiye perakendecilerini tercih etmeliler.” şeklinde konuştu.

“Güvensiz Ürünler Şikayet Edilebilir”

Vecdet Şendil, Ticaret Bakanlığının geçmiş yıllarda yaptığı denetimler sonucunda Türkiye’deki kırtasiye ürünlerinin yüzde 99’unun çocukların sağlığını tehdit edecek herhangi bir madde içermediği bilgisinin raporlarda yer aldığını hatırlatarak, şunları ekledi: “Sahte, korsan, sağlıksız ürünlerle mücadelemiz devam edecek. Velilerin de bu süreçte büyük sorumlulukları var. Kimliği belirsiz ürünlerden kaçınmalılar. Ürün alırken mutlaka etikete bakmalılar.”

Şendil, Ticaret Bakanlığının güvensiz bulduğu ürünleri Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’nde (GUBİS) ilan ederek tüketicileri bilgilendirdiğini belirtti. Tüketicilerin aldıkları ürünlerin ambalajlarını dikkatlice incelemesi gerektiğini vurgulayan Şendil, özellikle boya kalemlerinde ‘CE’ işareti ve ‘EN71 standardına uygundur’ ibaresine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“Ürün Fiyatları Tercihlere Göre Değişiyor”

TÜKİD Başkanı Şendil, ürün fiyatlarının alım gücü ve tercihlere göre değiştiğini belirtti. Geçen yıla kıyasla bu yıl genel olarak yüzde 30 ila 60 arasında bir artış olduğunu ifade eden Şendil, şunları söyledi: “Bu yıl bir çanta ortalama 1600 ile 1800 lira arasında olacak. Ürün fiyatları, alım gücü ve tercihlere göre farklılık gösteriyor. Örneğin 400 liraya da çanta bulabilirsiniz, bin liraya da. Tüketici talepleri ve gelir durumu doğrultusunda tercihlerini yapacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP