DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Gazze’deki soykırıma yapay zeka desteği
59 okunma

Gazze’deki soykırıma yapay zeka desteği

ABONE OL
6 Ağustos 2024 21:06
Gazze’deki soykırıma yapay zeka desteği
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Google, Amazon ve Microsoft’un, Gazze’de aylardır süren katliama destek verdiği ortaya çıktı. Buna göre, İsrail’in saldırılarında teknoloji şirketleri bulut depolama ve yapay zeka desteği sağlıyor.

Bu gerçeği, İsrail ordusunun Bilgi İşlem ve Sistemleri Merkezi komutanı Albay Racheli Dembinsky Tel Aviv’de düzenlenen konferansta itiraf etti.

Filistinliler hakkında toplanan istihbaratın saklanması için sonsuz bir depolama alanı oluşturdular. Yapay zeka hizmetleri ile de saldırı sırasında konum bilgisi verdiler.

Amazon, İsrail ordusuna sanal bulut depolama alanı açtı.İsrail ordusu böylece bölgede yaşayan Filistinliler hakkındaki istihbaratları buraya aktardı.

Microsoft ve Google yapay zeka sistemleri ile, Gazze Şeridindeki insansız hava araçlarının canlı görüntülerini izlemek için bir portal açtı. Bu portal ateş, komuta ve kontrol sistemlerini de içeriyor.

Dembinskiy, söz konusu teknoloji şirketleriyle çalışmanın, orduya “çok önemli bir operasyonel etkinlik” kazandırdığını söyledi.

Dembinsky’nin sunumu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda sivil teknoloji devleri tarafından sağlanan bulut depolama ve yapay zeka hizmetlerini kullandığını ilk kez kamuoyuna doğruladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP