DOLAR 34,1010 0.22%
EURO 37,9451 0.19%
ALTIN 2.816,22-0,30
İstanbul
24°

KAPALI

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Maden Deresi Eko Turizm Projesi
26 okunma

Maden Deresi Eko Turizm Projesi

ABONE OL
3 Ağustos 2024 17:41
Maden Deresi Eko Turizm Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 120 yıl önce bölgede kurulan Osmanlı Madenleri Anonim Şirketi tarafından çıkarılan madenlerin taşınması için döşenen raylar, doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bir piknik alanına dönüştü. Madencilik faaliyetleri sırasında elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilen eski barajın üzerinden dökülen Maden Deresi Şelalesi, 2019 yılında “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ilan edildi.

Doğaseverlerin eski dar maden tünellerinden geçerek ulaştığı şelalenin bulunduğu bölge, turizme kazandırılmak üzere özel bir proje ile yeniden düzenleniyor. Tüneller ışıklandırıldı, ahşap yürüme yolları ve teraslar inşa edilerek ziyaretçilere kolay ve keyifli bir ulaşım imkanı sağlanıyor. Karadeniz’e dökülen derenin etrafında bulunan yeşilliklerle kaplı bölgedeki çalışmaların yüzde 80’i tamamlandı.

Proje kapsamında yapılan düzenlemelerle, sıcak günlerde serinlemek isteyen ziyaretçilere yeşilin ve suyun ahenginde vakit geçirme fırsatı sunuluyor. Tamamlandığında bölgenin önemli bir turizm alanı haline gelmesi beklenen Maden Deresi’nin, ziyaretçilere unutulmaz bir doğa deneyimi yaşatacağı öngörülüyor.

Proje Detayları

  • Proje kapsamında tüneller ışıklandırıldı ve eski su boru hatları çıkarıldı.
  • 1400 metre çelik yürüme yolu ve 8 teras inşa edildi.
  • Toplamda 60 ton çelik ve 90 metreküp birinci sınıf ahşap kullanıldı.
  • Çalışmaların yüzde 80’i tamamlandı ve ekim ayında projenin tamamlanması planlanıyor.

Yetkililerin Görüşleri

Kocaali Belediye Başkanı Turan Yüzücü: “Maden Deresi Eko Turizm Projesi sayesinde bölge, önemli bir doğa turizm merkezi haline gelecek. Projeyi tamamlandığında, ziyaretçilere eşsiz bir çevre deneyimi sunacak.”

Proje Müdürü Gürsoy Akçay: “Burası gerçekten doğa harikası. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla mesire alanı çok farklı bir görünüme kavuşacak. Ziyaretçilerimizin memnuniyeti bizim için önemli.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP