DOLAR 34,1010 0.22%
EURO 37,9451 0.19%
ALTIN 2.816,22-0,30
İstanbul
24°

KAPALI

05:11

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Göz Sağlığı İçin Güneş Gözlüğü Seçimi Önemli
23 okunma

Göz Sağlığı İçin Güneş Gözlüğü Seçimi Önemli

ABONE OL
3 Ağustos 2024 15:25
Göz Sağlığı İçin Güneş Gözlüğü Seçimi Önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göz doktorları, güneşin ultraviyole (UV) ışınlarının gözlere zarar verebileceğine ve uzun vadede ciddi göz hastalıklarına neden olabileceğine dikkat çekiyor. Bu sebeple güneş gözlükleri, UV ışınlarına karşı koruma sağlayarak gözleri koruyabilir. Ancak güneş gözlüğü seçerken kalite ön planda olmalıdır.

Sahte ve düşük kaliteli güneş gözlüklerinin göz sağlığına zarar verebileceği belirtilmektedir. Sahte gözlükler genellikle UV koruması sağlamadığı için gözleri yeterince koruyamaz. Bu nedenle orijinal ve güvenilir kaynaklardan güneş gözlüğü tercih edilmelidir.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Alper Aras, güneş gözlüklerinin seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde açıklıyor:

  • UV Koruma: Güneş gözlüklerinde UV filtresi olması gerektiğini vurguluyor.
  • Lens Renkleri: Çok koyu renkli lenslerin tercih edilmemesi gerektiğini belirtiyor.
  • Çerçeve Seçimi: Geniş çerçeveli gözlüklerin yanlardan da koruma sağladığını ifade ediyor.
  • Polarizasyon: Polarize güneş gözlüklerinin parlak ışıklı ortamlarda göz sağlığını koruduğunu belirtiyor.

Op. Dr. Aras ayrıca gözlüklerin düzenli olarak temizlenmesi ve kullanılmadığında kutusunda saklanması gerektiğini söylüyor. Temizlik için özel gözlük temizleme bezlerinin kullanılması önem taşımaktadır.

Ayrıca, numaralı güneş gözlükleri tercih edenler için de önerilerde bulunan Dr. Aras, göz bozukluğu olanların numaralı güneş gözlüklerini uzman optikçilerden temin etmelerini tavsiye ediyor.

Yaz aylarında güneşin ve deniz suyunun gözlere zarar verebileceğini vurgulayan Aras, kontakt lens kullananların da güneş gözlüğü kullanmalarını öneriyor. Ayrıca, göz kuruluğu gibi sorunlar yaşayanların göz doktoruna başvurması gerektiğini belirtiyor.

Göz sağlığının korunması için doğru güneş gözlüğü seçiminin önemli olduğu unutulmamalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP