DOLAR 34,1240 0.01%
EURO 37,9770 0.05%
ALTIN 2.815,16-0,01
İstanbul
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Mesleklerin Son Temsilcileri – Ahşap Oyuncak Ustası Ali Özbey
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Mesleklerin Son Temsilcileri – Ahşap Oyuncak Ustası Ali Özbey
28 okunma

Mesleklerin Son Temsilcileri – Ahşap Oyuncak Ustası Ali Özbey

ABONE OL
28 Temmuz 2024 16:29
Mesleklerin Son Temsilcileri – Ahşap Oyuncak Ustası Ali Özbey
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mesleklerin Son Temsilcileri – Ahşap Oyuncak Ustası Ali Özbey

“Mesleklerin Son Temsilcileri” başlıklı dosyanın dördüncü ve son haberinde, geleneksel ahşap oyuncaklara bağlılığı ile bilinen Ahşap Oyuncak Ustası Ali Özbey, mesleğinin inceliklerini ve önemini aktardı.

Usta Bir Ahşap Oyuncakçı: Ali Özbey

26 yıldır ahşap oyuncak üreten Ali Özbey, mesleğe ilkokul yıllarında abisinin yanında mobilyacı çırağı olarak başlayarak adım atmış. El becerisini bu süreçte geliştiren Özbey, ahşap oyuncak yapımında büyük bir ustalık kazanmış.

Ahşap Oyuncakların Önemi ve Eşsizliği

Özbey, ahşap oyuncakların her yaştan insana hitap ettiğini vurgulayarak, doğal malzemelerden üretildiği için diğer oyuncaklara göre daha sağlıklı olduğunu belirtmiş. Her bir oyuncakta insan emeğinin bulunduğunu ve ahşap oyuncakların uzun ömürlü ve hatıralarla dolu olduğunu dile getirmiş.

Ahşap Oyuncak Yapımının Sabır ve Emek İstediği

Ahşap oyuncak yapımının sabır ve emek gerektirdiğine değinen Özbey, gençlere usta-çırak ilişkisiyle yetişmeleri, önce bilgi birikimine sahip olmaları ve işlerini severek yapmaları gerektiği tavsiyesinde bulunmuş. Ayrıca, “Eyüp oyuncakçılığı” geleneğini sürdürdüğünü ve her türlü ahşap oyuncak talebini karşılayabileceğini ifade etmiş.

Geleceğe Dair Hayaller

Ahşap oyuncak ustası Ali Özbey, mesleğini devam ettirecek gençlerin yetişmesini ve kültürün aktarılmasını arzuladığını belirterek, “Bu mesleği devam ettirecek, usta-çırak ilişkisi içinde yetişmiş, asıl amacı para olmayan, kültürümüzü aktarabilecek zanaatkarlar yetiştirmek isterim.” demiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP