DOLAR 34,1013 -0.06%
EURO 37,9633 0.14%
ALTIN 2.816,710,03
İstanbul
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

70 Yaşındaki Emekli Öğretmen Metin Kaplan: Doğadan İlham Alan Bir Resim Sanatçısı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • 70 Yaşındaki Emekli Öğretmen Metin Kaplan: Doğadan İlham Alan Bir Resim Sanatçısı
26 okunma

70 Yaşındaki Emekli Öğretmen Metin Kaplan: Doğadan İlham Alan Bir Resim Sanatçısı

ABONE OL
21 Temmuz 2024 15:40
70 Yaşındaki Emekli Öğretmen Metin Kaplan: Doğadan İlham Alan Bir Resim Sanatçısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçük yaşlardan itibaren resme ilgi duyan Metin Kaplan, Ankara Erkek Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra sınıf öğretmenliği yaparak birçok il ve ilçede görev aldı. Uzun yıllar boyunca mesleğini sürdürdükten sonra emekli olduktan sonra resim yapmaya devam etti.

Doğal güzelliklerden ilham alan Kaplan, genellikle köy, dere, orman ve mevsim manzaralarını resmetti. Kendi atölyesini kuran sanatçı, birçok yarışmada yer aldı, Türkiye’nin farklı şehirlerinde sergiler açtı ve birçok kurs ve eğitimde eğitmenlik yaptı.

Emekli olduktan sonra atölyesini evinin yakınındaki Kanlıkavak Parkı’na taşıyan Kaplan, burada Eskişehir manzaralarını tuvallerine yansıtmaya başladı. Park ziyaretçilerine resim yapmanın inceliklerini aktaran sanatçı, doğadan esinlenerek 700’ün üzerinde eser üretti.

Parkta kurduğu seyyar atölyede hem doğadan ilham alarak çalışan hem de ziyaretçilere resim yapma konusunda yardımcı olan Kaplan, açık havada resim yapmanın sunduğu avantajları değerlendiriyor. Mevsim şartları elverdiği sürece parkta resim yapmaya devam etmek istediğini belirten sanatçı, doğanın renklerini ve ışık oyunlarını canlı olarak gözlemlemenin kendisine ilham verdiğini vurguluyor.

Etkileyici eserleriyle sanatseverleri buluşturan Metin Kaplan, yaşamını resme adamış bir emekli öğretmen olarak sanat hayatına devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP