DOLAR 34,1013 -0.06%
EURO 37,9633 0.14%
ALTIN 2.816,710,03
İstanbul
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Abdulkadir Ardin ve Örtülü Köyü Bahçesi
35 okunma

Abdulkadir Ardin ve Örtülü Köyü Bahçesi

ABONE OL
21 Temmuz 2024 14:30
Abdulkadir Ardin ve Örtülü Köyü Bahçesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğubayazıt ilçesine bağlı Örtülü köyü yakınlarında 2015 yılında satın aldığı 33 dekarlık araziyi bahçeye dönüştüren Abdulkadir Ardin, ailesiyle birlikte bahçede kurduğu evde yaşamını sürdürüyor. Ardin, araziyi vinçlerini satarak alana daha fazla yatırım yaparak meyve ağaçlarıyla donattı. Bahçede şeftali, kayısı, elma, erik, kiraz, vişne, badem, armut ve ayva ağaçları bulunmaktadır. Ardin ve ailesi, bahçenin bakımını titizlikle yapmakta ve meyvelerin hasadını gerçekleştirmektedir.

Bahçede bulunan havuz, restoran ve bungalov tarzı evlerle birlikte yaşayan Ardin, bu dönemde olgunlaşan kayısılar için hasat heyecanı yaşamaktadır. Kayısı hasadını gerçekleştiren Ardin, yakın zamanda elma, şeftali ve diğer ürünlerin hasadına hazırlanmaktadır. Ardin, bahçede yetişen meyvelerin organik yöntemlerle üretildiğini ve ziyaretçilerin bu doğal lezzetleri tadarak memnuniyetlerini ifade ettiklerini belirtmektedir.

Ardin, yaklaşık 30 yıl boyunca Ağrı’da esnaflık yapmış ve bahçeyi kurmak için geçmişte sahip olduğu vinçleri ve evini satmıştır. Ağrı Dağı’nın eteklerindeki volkanik topraklarda yetiştirdiği meyvelerden büyük bir keyif aldığını ifade eden Ardin, bahçesinin kendisi için bir dünya olduğunu ve buradan ayrılmak istemediğini dile getirmektedir.

Paranın sadece bir araç olduğunu ve asıl önemli olanın doğayla iç içe huzurlu bir yaşam olduğunu vurgulayan Ardin, bahçesindeki manzaranın kendisine mutluluk verdiğini ve kuş sesleriyle uyanmanın ayrı bir keyif olduğunu belirtmektedir. Ardin, para kazanmanın yanı sıra doğayla uyumlu bir yaşam sürmenin kendisine huzur verdiğini ve bu nedenle bahçesinden ayrılmayı düşünmediğini ifade etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP