DOLAR 34,1012 -0.06%
EURO 38,0055 0.11%
ALTIN 2.819,260,13
İstanbul
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

KIMBERLEY MADEN MÜZESİ: ELMASIN İZİNDE ZAMAN YOLCULUĞU
27 okunma

KIMBERLEY MADEN MÜZESİ: ELMASIN İZİNDE ZAMAN YOLCULUĞU

ABONE OL
20 Temmuz 2024 14:48
KIMBERLEY MADEN MÜZESİ: ELMASIN İZİNDE ZAMAN YOLCULUĞU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Afrika’nın Büyük Karoo yarı çölünde bulunan Kimberley Maden Müzesi, 1871 yılında keşfedilen elmasların hikayesini ziyaretçilerine adeta bir zaman yolculuğuyla sunuyor. Büyük Karoo’nun ücra köşesindeki çiftlik arazisinde ortaya çıkan elmaslar, bölgeye akın eden 40 binden fazla madenci tarafından çıkarıldı. Bu derin maden kuyusu, “elmasa hücum” döneminin sembollerinden biri haline geldi.

Kimberley Maden Müzesi, Kimberley şehrinin merkezinde yer alan “Büyük Çukur” içinde konumlanıyor. Ziyaretçilerini elmasın “kanlı tarihine” doğru bir yolculuğa çıkaran müze, elmas madenciliği hakkında detaylı bilgiler sunmanın yanı sıra tarihi bir atmosfer de sunuyor. Müze bahçesindeki tarihi Kimberley evleri konseptli bölüm, 19. yüzyıl Güney Afrika sömürge mimarisini ve yaşam tarzını yansıtmasıyla dikkat çekiyor.

  • 1871-1914 yılları arasında faaliyet gösteren madende toplam 2 bin 722 kilogram elmas çıkarıldı.
  • Büyük Çukur, 240 metre derinliğiyle insan emeğiyle açılmış en derin çukur olma özelliğine sahip.
  • “Dünyanın en büyük çukuru” unvanına sahip Jagersfontein Madeni, 200 metre derinlikte olmasına rağmen daha geniş bir alana sahip.

De Beers, günümüzün en büyük elmas firması olarak biliniyor ve ismini temelini Kimberley’deki madenden alıyor. 1888’de Cecil Rhodes tarafından kurulan De Beers firması, bugün dünya elmas arzının yarısından fazlasını kontrol ediyor. Firmaya ismini veren De Beers ailesi, elmas sektöründeki önemli oyunculardan biri haline geldi.

Madenin geçmişi, siyahi işçilerin zorlu çalışma şartları altında hayatlarını kaybettikleri acı dolu bir hikayeye sahip. Binlerce işçinin ölümüne neden olan kazalar ve hastalıklar, madenin “kanlı elmas” geçmişini oluşturuyor.

Ulaşım ve Konaklama

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg ve Cape Town şehirlerine Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen seferlerle ulaşım sağlanabilmektedir. Cape Town ile Johannesburg arasındaki kara yolculuğu ise geniş güzergah seçenekleri sunmaktadır. Kimberley, Bloemfontein’in yaklaşık 170 kilometre doğusunda konumlanmıştır.

Kimberley ve çevresinde farklı fiyat aralıklarında konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Şehir merkezindeki yüksek suç oranları nedeniyle çiftliklerdeki tesisler veya şehir banliyölerindeki konaklama yerleri tercih edilebilir.

Bilgi ve İletişim

  • Kimberley Maden Müzesi giriş ücreti: 100 Güney Afrika randı
  • Müzedeki ücretsiz rehberli turlar gruplar halinde düzenlenmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP