DOLAR 34,0254 -0.19%
EURO 37,9658 0.04%
ALTIN 2.816,890,04
İstanbul
24°

KAPALI

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Vecihi Hürkuş’un Hayatı ve Havacılık Serüveni
28 okunma

Vecihi Hürkuş’un Hayatı ve Havacılık Serüveni

ABONE OL
16 Temmuz 2024 12:34
Vecihi Hürkuş’un Hayatı ve Havacılık Serüveni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vecihi Hürkuş Kimdir: Türkiye’nin havacılık tarihine altın harflerle yazılan isimlerden biri olan Vecihi Hürkuş, 18 Ocak 1896’da İstanbul’da doğmuştur. İlkokulu Bebek’te okuyan Hürkuş, eğitim hayatına Üsküdar’da devam etmiş ve Tophane Sanat Okulu’ndan mezun olmuştur.

Hürkuş’un Havacılık Serüveni: Türk havacılığının öncülerinden olan Vecihi Hürkuş, 1916 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirmiş ve Türk tayyareciliğine damgasını vurmuştur. Birinci Dünya Savaşı’nda gösterdiği kahramanlıklarla adını tarihe yazdırmış ve Türkiye’nin ilk sivil uçağını üretmiştir.

Vecihi Hürkuş’un Mirası: Türk havacılığına önemli katkılar sağlayan Vecihi Hürkuş, hayatı boyunca Türk havacılığının gelişmesi için büyük çaba sarf etmiştir. Kendisi için “Türkiye’nin Baştayyarecisi” unvanı verilen Hürkuş, ölümünden sonra bile Türk havacılığında önemli bir yere sahip olmuştur.

HÜRKUŞ Adıyla Yapılan Projeler: Vecihi Hürkuş’un anısına yapılan “HÜRKUŞ Geliştirme Projesi” kapsamında Türkiye’nin ilk temel eğitim uçakları üretilmiştir. Bu projelerle Türk havacılığının gelişimine büyük katkı sağlanmıştır.

Vecihi Hürkuş’un Ölümü ve Mirası: 16 Temmuz 1969’da hayatını kaybeden Vecihi Hürkuş, Türk havacılığının öncülerinden biri olarak hatırlanmaktadır. Türk Hava Kuvvetlerinin pilot yetiştirmek için kullandığı uçaklara “HÜRKUŞ” adının verilmesi, Hürkuş’un mirasının hala yaşadığının bir göstergesidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP