DOLAR 34,1007 -0.06%
EURO 37,9705 0.09%
ALTIN 2.818,410,09
İstanbul
24°

KAPALI

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Filistin Sineması Etkinliği İstanbul’da Başlıyor
31 okunma

Filistin Sineması Etkinliği İstanbul’da Başlıyor

ABONE OL
10 Temmuz 2024 14:28
Filistin Sineması Etkinliği İstanbul’da Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin’deki soykırıma dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenecek olan açık hava film gösterimleri, İstanbul Feriye’de gerçekleşecek. Etkinlik kapsamında birbirinden değerli Filistinli yönetmenlerin filmleri ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

“A Fidai Film” Türkiye’de İlk Kez Gösterilecek

Filmin yönetmeni Kamal Aljafiri, İstanbul’a uzun bir aradan sonra tekrar gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Aljafiri, filminin Türkiye prömiyerinin gerçekleştirileceğini ve izleyicilerle buluşacakları için heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Aljafiri, “A Fidai Film” adlı yapımında 1982’de İsrail’in Beyrut’u işgali sırasında yaşanan olaylara odaklandığını ve Filistin arşivlerinin çalınmasıyla başlayan trajik hikayeyi izleyicilere aktardığını belirtti.

Filmin belgesel ve dram unsurlarını ustalıkla harmanlayan Aljafiri, kurgu ve gerçeklik arasındaki ince çizgiyi izleyicilere başarılı bir şekilde aktarıyor.

Filistin Sineması Özel Bölümü Programı

  • 19:30 – “Düğün Davetiyesi” (Wacib) – Annemarie Jacir
  • 21:15 – “Akdeniz Ateşi” (Mediterranean Fever) – Maha Haj
  • 21:30 – “3000 Gece” (3000 Nights) – Mai Masri

Filistin Sineması Özel Bölümü kapsamında, bu akşam Annemarie Jacir’in “Düğün Davetiyesi” ve yarın Maha Haj’ın “Akdeniz Ateşi” ile Mai Masri’nin “3000 Gece” filmleri izleyicilerle buluşacak. Bu etkinliklerle Filistin sinemasının zengin ve dokunaklı dünyasını keşfetme fırsatı sunulacak.

Filistinli yönetmen Kamal Aljafiri, gelecek yıl Filistin’de yeni bir kurmaca film çekmeyi planladığını belirterek, sinemanın insanlar arasında bağ kurmada ve empati geliştirmede önemli bir araç olduğuna inandığını vurguladı.

Etkinlik detayları ve daha fazla bilgi için İstanbul Feriye’ye davetlisiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP