DOLAR 34,1008 -0.01%
EURO 37,9638 0.07%
ALTIN 2.816,850,03
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

İngiltere Başbakanı Starmer’den İlk Açıklama
34 okunma

İngiltere Başbakanı Starmer’den İlk Açıklama

ABONE OL
5 Temmuz 2024 18:13
İngiltere Başbakanı Starmer’den İlk Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Starmer, Kral Charles tarafından atanmasının ardından Downing Sokağı’ndaki Başbakanlık Ofisi’nde yaptığı açıklamada, eski Başbakan Rishi Sunak’a teşekkürlerini ileterek, “İlk Asya kökenli İngiltere Başbakanı olarak görevimin sorumluluğunun farkındayım.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin “yenilenme ve kamu yararı odaklı siyasete” yönelik net bir karar verdiğini belirten Starmer, “Halkın fedakarlıklarının karşılığını alamadığı bir dönemdeyiz. Güven erozyonu yaşandı ve umutlar tükenmeye başladı.” dedi.

Starmer, halkın güvenini yeniden kazanacaklarını vurgulayarak, destek verenlere teşekkür ederken, destek vermeyenlere de hizmet edeceklerini söyledi. “Önce ülke, sonra parti” ilkesini benimseyen Starmer, “Değişim için çalışmaya hazırız. Zor bir süreç olacak ama değişimin ilk adımlarını atıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sağlık sektörünün güçlendirileceğini, sınırların daha güvenli hale getirileceğini ve yaşam maliyetlerinin düşürüleceğini belirten Starmer, “Eğitim, konut ve işçi sınıfının yaşam standartlarını yükselteceğiz. Çocuklarımız için daha iyi bir gelecek inşa edeceğiz.” sözlerini dile getirdi.

Starmer, “Değişim acil ve zorunlu bir ihtiyaçtır ve bu değişim bugün başlıyor.” diyerek, İşçi Partisi’nin Avam Kamarası’nda 412 sandalye kazanarak net bir zafer elde ettiğini ve değişim için çalışmaya başladıklarını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP