DOLAR 34,0984 0.02%
EURO 37,9507 0.11%
ALTIN 2.812,27-0,13
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Gezici Kalaycı Yaşar Demircioğlu ve Ailesi
34 okunma

Gezici Kalaycı Yaşar Demircioğlu ve Ailesi

ABONE OL
3 Temmuz 2024 17:46
Gezici Kalaycı Yaşar Demircioğlu ve Ailesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evi yerine koyduğu aracıyla yılın yaklaşık 8 ayı gezici kalaycılık yapan Yaşar Demircioğlu, eşi Sevgi ve oğlu Musa ile Kayseri’nin Gesi Mahallesi’nde ağaç altına kurduğu tezgahta vatandaşların getirdiği bakır mutfak eşyalarını kalaylıyor.

Bakır tepsi, bakraç, cezve gibi kapları sıcağın altında yaktıkları ateşi körükleyerek kalaylayan Demircioğlu ailesi, zaman zaman müzik eşliğinde oynayıp eğleniyorlar. İzmir Bergamalı 46 yaşındaki Yaşar Demircioğlu, babasının ve dedesinin de gezici kalaycılık yaptığını, çocukluğundan bu yana Kayseri’nin köylerini dolaştığını belirtiyor.

  • Demircioğlu, kalaycılığın bir zanaat olduğunu belirterek, “Buraları bırakamıyoruz, bizim yaşam tarzımız bu. Her köyün ekmeğini yiyorum, suyunu içiyorum. Arabam benim her şeyim, elim kolum ayağım. Arabamın içinde çocuğumun yatağı var, bardağım, tabağım, mangalım her şeyim.” diyor.
  • Sevgi Demircioğlu ise kalaycılığı çok sevdiğini, doğduğundan beri bu mesleğin içinde olduğunu ifade ederek, “Bu meslek anne baba hatırası. Kirli sanıyorlar ama çok güzel bir hayatım var, çok memnunum hayatımdan, zanaatımı seviyorum.” diyor.
  • Musa Demircioğlu da kalaycılığı sevdiğini belirterek, annesine babasına yardım ettiğini ve körüğü kullandığını söylüyor.

Demircioğlu ailesi, doğudan batıya, İç Anadolu’dan Karadeniz’e kadar tüm Türkiye’yi gezdiğini ve ülkenin her köşesini çok sevdiğini belirtiyor. Yaşar Demircioğlu, bir süre önce torunları için bir şarkı besteleyip albüm çıkardığını da sözlerine ekliyor.

“Dede Nene” isimli Roman oyun havasının milyonlarca kişi tarafından izlendiğini belirten Demircioğlu, “Bir kalaycıydım sanatçıya döndüm. Bazen ortam geliyor, yeryüzünden kesiliyoruz, kendi kendime coşuyorum, albümler çıkarıyorum. Ben kendi kendime oynarken eşim de göbek atar karşılıklı oynarız. Kalay yaparken hem oynarız hem zıplarız.” şeklinde konuşuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP