DOLAR 34,1133 0.07%
EURO 37,9875 0.2%
ALTIN 2.815,03-0,03
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

İsrail ve Lübnan Arasındaki Sınır Gerilimi
34 okunma

İsrail ve Lübnan Arasındaki Sınır Gerilimi

ABONE OL
2 Temmuz 2024 17:25
İsrail ve Lübnan Arasındaki Sınır Gerilimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’ın resmi ajansı NNA’nın verdiği bilgilere göre, İsrail ordusu Lübnan’ın güneyinde El-Bustan beldesine düzenlediği saldırıda bir sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca Et-Tayyibe kasabasında bir elektrik dağıtım panosunun vurulması sonucunda çıkan yangını sivil savunma ekipleri söndürmeye çalıştı.

İsrail savaş uçaklarının Nebatiye ve Tuffah bölgelerinde alçak uçuş yaparak gürültüye neden olduğu bilgisi de aktarıldı.

İsrail Savunma Bakanlığı, Lübnan sınırına yakın Malkia bölgesine sızan bir hava aracına müdahale edildiğini ve herhangi bir yaralanma olmadığını açıkladı. Ayrıca Kefr Kila bölgesinde tespit edilen bir diğer hava aracına da müdahale edildiği ve bu aracın İsrail topraklarına giriş yapmadığı ifade edildi.

İsrail ve Lübnan arasında 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda İsrail’in kuzeyine yapılan 1023 saldırıda sivil binalar, kamu binaları ve altyapının hedef alındığı bilgisi verildi. Bu saldırılarda füze ve insansız hava araçları kullanıldı.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, aynı zamanda kuzey sınırında Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. “Mavi Hat” olarak adlandırılan sınır hattında tırmanan gerginlikler dikkat çekiyor.

İsrail ordusu, 18 Haziran’da Lübnan’a olası bir saldırıya karşı “operasyonel planı” onayladığını duyurmuştu. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da Hizbullah’ın İsrail topraklarına yönelik saldırılarına izin vermeyeceklerini ve gereken kararları yakında alacaklarını belirtmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP