DOLAR 34,1072 0.05%
EURO 37,9979 0.23%
ALTIN 2.818,510,09
İstanbul
22°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Gaziantep Belediye Başkanı Şahin’den Yeşil Alan Vurgusu
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Gaziantep Belediye Başkanı Şahin’den Yeşil Alan Vurgusu
38 okunma

Gaziantep Belediye Başkanı Şahin’den Yeşil Alan Vurgusu

ABONE OL
28 Haziran 2024 17:12
Gaziantep Belediye Başkanı Şahin’den Yeşil Alan Vurgusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021 yılında Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) Şampiyon Başkanlar Girişimi’ne Türkiye’den seçilen ilk belediye başkanı olan Gaziantep Belediye Başkanı Şahin, kentteki yeşil alanların artırılması için çalışmaların sürekli devam ettiğini belirtti.

Şahin, “Gaziantep, OECD’nin ‘şampiyon şehri’ olarak öne çıkıyor. Yeşil alanların artırılması konusuna büyük önem veriyoruz. 2014 yılında hazırladığımız imar, ulaşım ve iklim master planlarıyla şehrin çevresel sürdürülebilirliğini destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yeşil alanların önemine vurgu yapan Şahin, “Kentimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için çaba harcıyoruz. 8 metrekare olan yeşil alan miktarını 12 metrekareye çıkardık ve hedefimiz bunu 15 metrekareye çıkarmak. Ayrıca 19 kilometrelik yeni bir yaşam ve yeşil alan koridoru oluşturuyoruz.” dedi.

  • Alleben Göleti’nden başlayan 19 kilometrelik yaşam koridorunda Galle Park’tan Allaben Göleti’ne kadar 200 bin metrekare alana gastro botanik yapılmaktadır.
  • Yüzüncü Yıl Parkı’ndan başlayan hobi bahçeleri ve yeşil alanlar oluşturularak kent estetiğine katkı sağlanmaktadır.
  • Şehrin yeşil dokusunu güçlendirmek için sürekli planlama ve uygulama çalışmaları yürütülmektedir.

Şahin, çevresel kalkınmanın ve yeşil politikaların Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Hükümetimiz tarafından iklim değişikliğiyle ilgili atılan adımlar desteklenmelidir. Yeşil alanları artırarak doğal kaynaklarımızı korumalı ve kent yaşamını sürdürülebilir kılmalıyız.” şeklinde konuştu.

Yeşil alanların korunması ve çevre dostu politikaların devamlılığının önemine değinen Şahin, Gaziantep halkının yeşili sevdiğini ve korumanın zorluğuna dikkat çekerek, “Kuraklığa ve iklim koşullarına rağmen dikilen ağaçlara iyi bakılmalı, sulama işlemleri titizlikle yapılmalıdır. Kent Estetiği Daire Başkanlığı gibi birimlerle şehirdeki yeşil alanları koruma altına alıyoruz.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP