DOLAR 34,1111 0.06%
EURO 37,9844 0.2%
ALTIN 2.818,660,10
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Gazze’deki İnsan Hakları İhlalleri ve Uluslararası Adalet Mücadelesi
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Gazze’deki İnsan Hakları İhlalleri ve Uluslararası Adalet Mücadelesi
38 okunma

Gazze’deki İnsan Hakları İhlalleri ve Uluslararası Adalet Mücadelesi

ABONE OL
27 Haziran 2024 21:34
Gazze’deki İnsan Hakları İhlalleri ve Uluslararası Adalet Mücadelesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul 2 No’lu Baro Başkanı Yasin Şamlı liderliğindeki heyet, Gazze’deki insan hakları ihlalleri ve savaş suçlarıyla ilgili olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcılığı’na ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı’na deliller sunmuştur.

Şamlı, Gazze’deki savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçlarına ilişkin 3 bin 60 hukukçunun imzalı şikayet dilekçesini UCM’ye ilettiklerini belirtmiştir. Heyet, özellikle kadın ve çocuklara yönelik suçların delillerini UCM’ye sunarak adaletin sağlanması için çaba sarf etmektedir.

Gazze’de savaş suçlarına maruz kalan kadınlar ve çocuklar için ayrı dosyalar oluşturulmuş ve UCM Savcılığı yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Heyet, Gazze’de kullanılan yasak silahların incelenmesi amacıyla Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı’nı da ziyaret etmiştir.

Türk hukukçuların da katıldığı heyet, UCM’deki sürecin hızlandırılması ve gazetilere yönelik işlenen suçların etkili bir şekilde soruşturulması için çaba göstermektedir. Ayrıca, İsrail’in Filistin topraklarında işlediği suçlara karşı uluslararası hukuk mücadelesini sürdürmektedir.

  • Heyetin Talepleri: UCM’deki sürecin hızlandırılması, suç işleyenlerin adalet karşısına çıkarılması, mağdurlara tazminat ödenmesi
  • İsrail’in Suçları: İşgal, yerinden etme, apartheid ve soykırım politikaları
  • Uluslararası Adalet Mücadelesi: UCM ve Uluslararası Adalet Divanı’ndaki yargılama süreçleri, İsrail yetkilileri hakkındaki tutuklama talepleri

Türk heyeti, Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı mücadelesini sürdürerek adaletin tecellisini sağlamak için uluslararası platformlarda aktif rol almaya devam edecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP