DOLAR 34,1083 0.06%
EURO 38,0262 0.31%
ALTIN 2.818,200,08
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

BM Cenevre Ofisi’nde Yerinden Edilme Konulu Basın Toplantısı
  • ADIM HABER
  • Dünya
  • BM Cenevre Ofisi’nde Yerinden Edilme Konulu Basın Toplantısı
43 okunma

BM Cenevre Ofisi’nde Yerinden Edilme Konulu Basın Toplantısı

ABONE OL
21 Haziran 2024 20:00
BM Cenevre Ofisi’nde Yerinden Edilme Konulu Basın Toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Piper, BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında, BM Genel Sekreteri Guterres’in Ülke İçinde Yerinden Edilmeye İlişkin Eylem Gündemi’ni başlatmasının üzerinden yaklaşık iki yıl geçtiğini hatırlattı. Piper, dünya genelinde 76 milyon kişinin evlerini, geçim kaynaklarını ve bazen de resmi kimliklerini kaybetmiş, ülke içinde yerinden edilmiş durumda olduğunu vurguladı.

Doğal afetler sonucu yerinden olan kişilerin genellikle kısa sürede evlerine dönebildiğini ancak çatışmaların yaşandığı ülkelerde yerinden edilen insanların uzun yıllardır evlerinden uzak kaldığını belirten Piper, son 10 yılda ülke içinde yerinden edilen insan sayısının iki kat arttığına dikkat çekti. En fazla yerinden edilmenin Sudan’da yaşandığını hatırlatan Piper, BM’nin 2023’te yaklaşık 50 milyon yerinden edilmiş kişiye yardım ettiğini ifade etti.

Piper, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve BM Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) yerinden edilme konusunda aktif çalışmalar yürüttüğünü belirtirken, bu konunun çözümü için daha geniş ve koordineli eylemlerin gerekliliğine dikkat çekti. Toplamda 116 ülkede yerinden edilmiş 76 milyon kişinin yaşadığını ve bu kişilerin yüzde 90’ının çatışmalar nedeniyle evlerinden ayrıldığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP