DOLAR 34,1083 0.06%
EURO 38,0262 0.31%
ALTIN 2.818,200,08
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Sıfır Atık Projesi ve Yerli Teknoloji Üretimi
41 okunma

Sıfır Atık Projesi ve Yerli Teknoloji Üretimi

ABONE OL
21 Haziran 2024 15:17
Sıfır Atık Projesi ve Yerli Teknoloji Üretimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıfır Atık Projesi ve Depozito Yönetim Sistemi

Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirilen “Depozito Yönetim Sistemi”nin pilot uygulamaların ardından gelecek yıl yaygınlaştırılması planlanıyor. Bu kapsamda temin edilecek otomatik depozito iade makineleri aracılığıyla toplanacak tek kullanımlık içecek ambalajlarının dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. Türk teknoloji şirketleri de bu süreçte ihtiyaç duyulacak makine ve teknolojileri yerlileştirerek ülkeye kazandırmak için çalışmalar yürütüyor.

GDS Teknoloji ve Sıfır Atık Projesi

Nero Grup ve GDS Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ökçün, GDS Teknolojinin, 2020 yılında Türkiye’de başlayan Sıfır Atık Projesi’nde kullanılmak üzere geri dönüşüm otomat makineleri üretmek amacıyla kurulduğunu söyledi. Firma, 24 kişinin çalıştığı, yazılım ve donanım geliştirme altyapısına sahip bir firmaya dönüştü. Ökçün, pilot bölgelerdeki uygulama sonuçlarına ilişkin bilgiler vererek, yerli makinelerin kalitesini ve dayanıklılığını vurguladı.

Yerli Teknoloji ve Üretim Kapasitesi

Geliştirilen yerli teknolojiler sayesinde depozito iade otomatları ve doğrulama ünitelerinin tamamının yerli üretim olduğu belirtiliyor. GDS Teknoloji, ülkenin depozito iade otomat ve doğrulama ünitesi ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede. Ayrıca, üretim sürecinde elde edilen teknolojik bilgi birikimi ile ürün ihracatı için planlar yapılmaktadır.

Çevre ve Geri Dönüşüm Katkısı

Üretilen geri dönüşüm otomat makinelerinin çevreye önemli katkılarda bulunduğu vurgulanıyor. Bu makineler sayesinde atıkların geri dönüşümü teşvik ediliyor, karbon ayak izi azaltılıyor, doğal kaynaklar korunuyor ve enerji tasarrufu sağlanıyor. GDS Teknoloji olarak, yılda 18 milyar şişe toplama hedefi belirlenmiş durumda.

Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Projeleri

Firmanın çevre bilincini artırmak amacıyla okullarda düzenlediği eğitim programları ve toplumu geri dönüşüm konusunda bilinçlendirme çalışmaları bulunmaktadır. Bu sosyal sorumluluk projeleri, çevrenin korunmasına ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli adımlar atılmasına katkı sağlamaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP