DOLAR 34,1083 0.06%
EURO 38,0262 0.31%
ALTIN 2.818,200,08
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Kahvenin Etiyopya’dan sofralara yolculuğu
45 okunma

Kahvenin Etiyopya’dan sofralara yolculuğu

ABONE OL
21 Haziran 2024 15:15
Kahvenin Etiyopya’dan sofralara yolculuğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Etiyopya, dünyanın en eski kahve üreticilerinden biri olarak biliniyor. Ülkenin hemen hemen her bölgesinde yılda 2-3 kez hasat edilen kahve meyveleri, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Geniş topraklara yayılan köylerde yaşayan insanların önemli bir geçim kaynağı olan kahve üretimi, Etiyopya kültürünün önemli bir parçasını oluşturuyor.

Organik Kahve Üretimi

Etiyopya’da kahve üretimi genellikle organik yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Gübre ve kimyasal ilaç kullanılmadan yetiştirilen kahve çekirdekleri, organik olmaları sebebiyle daha fazla tercih ediliyor. Bu durum, Etiyopya kahvesinin dünya genelindeki değerini artırıyor ve ülkenin kahve sektöründe öne çıkmasını sağlıyor.

Kahve Üreticilerinin Çabaları

Etiyopya’daki kahve üreticileri, özellikle Harar bölgesinde yüksek kaliteli kahve çekirdekleri yetiştirmek için büyük çaba harcıyor. Köylerde sözleşmeli ekim yaptırarak kaliteli ürünler elde etmeye çalışan üreticiler, kahve meyvelerini özenle toplayıp işleyerek şirketlere satıyor. Bu süreç, köylülerin aile bütçelerine katkı sağladığı önemli bir gelir kaynağı haline gelmiştir.

110 milyonu aşan genç nüfusu ve geniş topraklara yayılan ülkede birçok kahve markası faaliyet göstermektedir. Ürettikleri kahve çeşitlerini Türkiye, Dubai ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünya genelindeki kahve tutkunlarına ulaştıran firmalar, Etiyopya’nın kahve mirasını yaşatmaya devam etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP