DOLAR 34,0860 -0.01%
EURO 37,9954 0.23%
ALTIN 2.818,670,10
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:32

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Ağrı Dağı – Dağcılık Meraklılarını Bekliyor
44 okunma

Ağrı Dağı – Dağcılık Meraklılarını Bekliyor

ABONE OL
18 Haziran 2024 16:48
Ağrı Dağı – Dağcılık Meraklılarını Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Dağı, 5 bin 137 metrelik yüce zirvesiyle dağcıları kendine çekiyor. Yaz mevsimi daha yoğun olmak üzere yılın her dönemi yerli ve yabancı dağcıları ağırlıyor.

Yaz Sezonunda Tırmanışlar Başlıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz sezonu tırmanışlarının başladığı bölgeye, özellikle Kurban Bayramı tatilinde dağcılar yoğun ilgi gösteriyor. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler ile doğa tutkunları, saatlerce süren yürüyüşün ardından ilk kamp alanı olan 3 bin 200 rakıma ulaşıyorlar.

Doğanın Güzelliği ve Zorlu Tırmanış

Burada dinlenip geceyi çadırlarda geçirdikten sonra ikinci gün yeniden tırmanışa geçen dağcılar, bir yanı kar, bir yanı bahar arazide yürüyüşe devam edip 4 bin 200 rakımda bulunan ikinci kamp alanına ulaşıyorlar. Tırmanış programı genellikle 4 gün sürüyor.

Zirveye Ulaşım ve Muhteşem Manzaralar

Dağcılar, zirveye ulaşıp vakit geçirdikten sonra inişe geçerek 4 günlük dağcılık faaliyetini sonlandırıyorlar. Zirvede vakit geçiren dağcılar ve doğa tutkunları, Ağrı Dağı’nın muhteşem manzarasının keyfini çıkarıyorlar.

Doğa Tutkunlarından Yorumlar

Turist rehberi Ahmet Kurt, Ağrı Dağı’nın doğal güzelliklerini vurgulayarak, zorlu tırmanışın keyifli bir deneyim olduğunu belirtiyor. Rehber Mebru Işık ise coğrafyanın değişimini ve Ağrı Dağı’nın heybetini vurguluyor. Doğa tutkunu Burcu Salan ise çiçeklerin güzelliğine vurgu yaparak, 4 mevsimi bir arada yaşadıklarını belirtiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP