DOLAR 34,0937 0.01%
EURO 37,9673 0.15%
ALTIN 2.823,060,26
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:32

İKİNDİ'YE NAMAZ VAKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G7 Zirvesi’ne Katılımı ve Görüşmeleri
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G7 Zirvesi’ne Katılımı ve Görüşmeleri
77 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G7 Zirvesi’ne Katılımı ve Görüşmeleri

ABONE OL
14 Haziran 2024 19:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G7 Zirvesi’ne Katılımı ve Görüşmeleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G7 Zirvesi’ne Katılımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’nın Brindisi şehrinde düzenlenen G7 Liderler Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan’ı havalimanında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Ömer Gücük ve Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş karşıladı. Ayrıca Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir da zirveye eşlik etti.

Erdoğan’ın Zirve Katılımcılarıyla Görüşmeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Zirvesi’nde çeşitli devlet başkanları ve liderlerle bir araya geldi. Zirve kapsamında Afrika ve Akdeniz odaklı oturumlara katılan Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Ürdün Kralı 2. Abdullah, AB Konseyi Başkanı Charles Michel gibi isimlerle görüştü.

Erdoğan’ın Zirve Hakkındaki Duyuruları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi’nin insanlık için olumlu sonuçlar doğurmasını temenni etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “G7 Zirvesi’nde küresel sorunların ve bölgesel çatışmaların çözümünde daha adil ve kapsayıcı bir yaklaşım bekliyoruz.” şeklinde açıklama yaptı. Erdoğan ayrıca, zirvenin dünya barışına ve refahına katkı sağlamasını umut ettiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP