DOLAR 34,0976 0%
EURO 37,9731 0.12%
ALTIN 2.818,080,08
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:14

İMSAK'A NAMAZ VAKTİ

Vişneli Badem Şekeri: Elazığ’ın Eşsiz Lezzeti
106 okunma

Vişneli Badem Şekeri: Elazığ’ın Eşsiz Lezzeti

ABONE OL
20 Mayıs 2024 22:57
Vişneli Badem Şekeri: Elazığ’ın Eşsiz Lezzeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’da yöresel ürünler satan bir işletmede çalışan badem şekeri ustası Coşkun Ceylan ve işletme sahibi İmam Gündoğdu, vişneli dondurmadan esinlenerek vişneli badem şekeri üretmeye karar verdi. İlk etapta az bir şekilde yaparak vatandaşlara ikram edilen vişneli badem şekeri için, halkın güzel tepkilerinin ardından patent başvurusunda bulunuldu.

Patent Başvurusu ve Ürün Tanıtımı

Patent Başvurusu ve Ürün Tanıtımı

Patenti Elazığ’da olan ve Türkiye’de sadece burada üretilen vişneli badem şekeri, yurt dışından ve farklı şehirlerden gelen vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini aldı. İşletme sahibi İmam Gündoğdu, patenti kendilerinde olan vişneli badem şekerini Türkiye başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Doğal ve Özgün Lezzet

Doğal ve Özgün Lezzet

Vişne ve Elazığ’da beyaz altın olarak bilinen badem şekerinin karışımıyla üretilen vişneli badem şekerinin tamamen doğal ve özgün bir lezzete sahip olduğu vurgulanmaktadır. Ürün, vişne şurubundan yapılmakta olup, vişneler mevsiminde toplanarak özel depolarda muhafaza edilerek üretim yapmaktadır.

Yerel Ürün ve Kültürün Korunması

Yerel Ürün ve Kültürün Korunması

İmam Gündoğdu, “Vişneli badem şekerini Türkiye’de sadece Elazığ’da bulabileceğinizi” belirterek, yerel ürünlerin ve kültürün korunmasına vurgu yapmaktadır. Ürünün fiyatının normal badem şekeri fiyatıyla aynı olduğu ve kilogram fiyatının 250 TL olduğu ifade edilmektedir.

Vizyon ve Hedefler

Vizyon ve Hedefler

İmam Gündoğdu, “Amacımız, ürettiğimiz vişneli badem şekerini başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak” diyerek, ürünlerinin uluslararası alanda tanıtımı için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtmektedir. Vişneli badem şekerinin Elazığ’ın gurur ürünlerinden biri olması ve daha geniş kitlelere ulaşması hedeflenmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP