DOLAR 34,0364 0%
EURO 37,9677 0.08%
ALTIN 2.820,02-0,17
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

Bakan Bayraktar, Erzincan’daki maden kazasında sorumluluğu bulunanları yargı önüne çıkaracaklarını söyledi
  • ADIM HABER
  • Ekonomi
  • Bakan Bayraktar, Erzincan’daki maden kazasında sorumluluğu bulunanları yargı önüne çıkaracaklarını söyledi
157 okunma

Bakan Bayraktar, Erzincan’daki maden kazasında sorumluluğu bulunanları yargı önüne çıkaracaklarını söyledi

Bakan Bayraktar, Erzincan'daki maden kazasında sorumluluğu bulunanları yargı önüne çıkaracaklarını söyledi

ABONE OL
15 Şubat 2024 14:38
Bakan Bayraktar, Erzincan’daki maden kazasında sorumluluğu bulunanları yargı önüne çıkaracaklarını söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Bayraktar, kazanın meydana geldiği alanda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

  • Erzincan’da maden ocağında toprak altında kalan çalışanları arama çalışmaları sürüyor

Heyelan altında kalan personellerin bulunduğu iddia edilen alanlara yönelik arama kurtarma çalışmalarını ağırlaştırdıklarını anlatan Bayraktar, bu kapsamda metal dedektörleri ve maden ekipmanları başta olmak üzere tüm teknik imkanların kullanılarak faaliyetlerin yürütüldüğünü aktardı.

Bayraktar, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte personellerin ailelerini ziyaret ettiklerini ve kendilerini bilgilendirdiklerini belirterek, Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere tüm ilgili kurumların önlemleri alarak çalışmalarını yürüttüğünü tabir etti.

Maden kazasındaki kusur ve noksanı bulunanları ortaya çıkaracaklarını vurgulayan Bayraktar, “Bu bahislerle alakalı kimlerin sorumluluğu varsa onların yargı önüne çıkmasını ve hesap vermesini temin edeceğiz. Milletimizin hiçbir kaygısı olmasın. Şirketin bilhassa idare seviyesinde bir zafiyet içerisinde olduğunu görüyoruz zira hala kelam konusu yabancı şirketin temsilcileri burada değiller. Ancak bu hususa da bilhassa arama kurtarma sürecini bitirdikten sonra ağır bir formda bakacağımızı tabir etmek istiyorum.” diye konuştu.

Bayraktar, kazayla ilgili hiçbir şeyin üstünün örtülmeyeceğinin altını çizerek, “Ama en kısa müddette bu mevzuyla alakalı tüm sorumlular her ne kademede olursa, her ne basamakta olursa olsun kesinlikle sizlerle ve kamuoyuyla paylaşılacak. Yargı burada gereğini yapacaktır diye düşünüyorum.” dedi.

Türkiye’nin maden konusunda yerli ve yabancı yatırıma açık olduğunu lakin herkesin tıpkı sorumlulukta davranmasının değer arz ettiğini kaydeden Bayraktar, mevzuyla alakalı hukuksal sürecin işlediğini, resmi sürecin tamamlanmasının beklendiğini tabir etti.

Bayraktar ayrıyeten kazayla alakalı bir sorumlunun daha gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Sahada periyodik olarak ölçümler yapılıyor

Heyelanın akabinde tehlikeli sızıntı olduğu argümanlarına ait periyodik olarak gerekli ölçümlerin yapıldığını aktaran Bayraktar, bilhassa Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ilişkin bir laboratuvar başta olmak üzere hem alanda hem de Ankara’da bir laboratuvarda da etraf sulardan ve topraktan alınan numunelerin test edildiğini söyledi.

Bayraktar, “Dolayısıyla bilhassa hem sudan aldığımız hem topraktan aldığımız numunelerle alakalı şu anda hiçbir tasa edeceğimiz süreç kelam konusu değildir. Münasebetiyle bu türlü bir risk şu anda kelam konusu değildir.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP