DOLAR 34,0704 0.13%
EURO 37,9416 0.17%
ALTIN 2.823,94-0,03
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

19:21

AKŞAM'A NAMAZ VAKTİ

3. Uluslararası Tuz Festivali’nde Yöresel Yemek Yarışması Heyecanı
  • ADIM HABER
  • Yaşam
  • 3. Uluslararası Tuz Festivali’nde Yöresel Yemek Yarışması Heyecanı
17 okunma

3. Uluslararası Tuz Festivali’nde Yöresel Yemek Yarışması Heyecanı

ABONE OL
18 Ağustos 2024 13:34
3. Uluslararası Tuz Festivali’nde Yöresel Yemek Yarışması Heyecanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Tuz Festivali kapsamında, Yer Altı Tuz Şehri’nde nefis yöresel yemeklerin yarıştığı bir etkinlik gerçekleştirildi. Yarışmacılar, mağara içerisinde kurulan ocaklarda tutmaç çorbası, höşmerim, iri hamur gibi lezzetleri en iyi şekilde hazırlamak için kıyasıya rekabet etti.

Jüri üyeleri, yarışma sırasında çeşitli kategorilerde değerlendirme yaparak dereceye giren yarışmacıları belirledi. Yarışmada başarılı olan katılımcılara ödülleri takdim edildi.

Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hayrettin Karaoğlu, festivalin üçüncü kez düzenlendiğini belirterek, “Yerin 150 metre altında yöresel lezzetlerin yarıştığı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimiz burada tutmaç çorbası, iri hamur gibi yöresel lezzetlerimizi en iyi şekilde sunuyorlar.” dedi.

  • Şifa Sabuncu: “Mağara içerisinde yemek yapmak farklı bir deneyim. Yarışmaya katılmak benim için büyük mutluluk.”
  • Beyzanur Demir: “Yerin 150 metre altında yemek yapmak gerçekten heyecan verici. Bu atmosferde yarışmaya katılmak aksiyon dolu bir deneyim.”
  • Nazmiye Devrük: “Ev hanımı olarak yarışmaya katılarak yöresel yemeklerimizi tanıtmak istedim. Heyecan verici bir deneyim oldu.”

Çankırı’nın tuz mağarasında gerçekleşen yemek yarışmaları, katılımcılara farklı bir atmosferde yarışma şansı sundu. Mağaranın eşsiz ortamında yapılan etkinlikler, hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için unutulmaz anılar oluşturdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP