DOLAR 34,0189 -0.02%
EURO 37,8584 -0.04%
ALTIN 2.820,20-0,16
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLE'YE NAMAZ VAKTİ

3. Maden Kurtarma Yarışması Kütahya’da Gerçekleşecek
4 okunma

3. Maden Kurtarma Yarışması Kütahya’da Gerçekleşecek

ABONE OL
16 Eylül 2024 10:24
3. Maden Kurtarma Yarışması Kütahya’da Gerçekleşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Ajansı’nın (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 3. Maden Kurtarma Yarışması, 17-20 Eylül tarihleri arasında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenecek. Madencilik sektöründe güvenlik kültürünü geliştirmeyi ve maden arama-kurtarma ekiplerinin kaza ve doğal afetlerdeki müdahale kabiliyetlerini artırmayı hedefleyen yarışmada, Türkiye’nin önde gelen madencilik şirketlerinden oluşan 15 takım, en zorlu senaryolarda yetkinliklerini sergileyecek.

Yarışma Detayları

  • Yarışma, “Yeraltı Arama Kurtarma (Göçük)”, “Takım Yetkinliği”, “Yerüstü Yangın”, “Yerüstü Arama Kurtarma (Deprem)”, “Araç Kazasına Müdahale”, “Kimyasal Sızıntıya Müdahale (Hazmat)” olmak üzere 6 ana modülden oluşacak.
  • Yarışmaya Acacia, Çayeli Bakır, DEFAŞ, Esan Eczacıbaşı, Eti Krom, Gübretaş Maden, KİAŞ, Koza Altın, Lidya, Öksüt, Polyak Eynez, TÜMAD, TÜPRAG, TKİ ve TTK gibi madencilik şirketleri katılacak.
  • Dimin Madencilik, Gümüştaş ve Zenit Madencilik ise gözlemci olarak etkinlikte yer alacak.

Etkinlik Değerlendirmeleri

Türkiye Maden Derneği (TMD) Başkanı Mehmet Yılmaz, yarışmanın sektörde arama-kurtarma bilincini artırmak ve ekipler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek açısından önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, “Güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak için her türlü önlemi alıyoruz. Ancak en olumsuz durumlara karşı hazır olmak zorundayız. Maden kurtarma ekiplerimiz, güvenlik zincirimizin en son ve en önemli halkası. Bu yarışmalar da ekiplerimizin zorlu durumlara hızlı ve etkin müdahale yeteneklerini geliştirmeleri açısından büyük önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

TKİ Genel Müdürü Abdullah Çiftçi ise organizasyonları sadece bir yarışma olarak değil, aynı zamanda olası afet durumlarında hayati önem taşıyan bir iyilik hareketi olarak gördüklerini vurguladı. Çiftçi, “Maden Kurtarma Yarışması, ekiplerimizin koordineli ve organize olmasını sağlayan, bilgi ve tecrübe paylaşımını teşvik eden kıymetli bir etkinliktir.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP